Tuesday, November 23, 2010

Wira Hitam

Hah nie nk cite skit pasal kejadian tadi.nie td ptg sy bru jer sampai umah nie...td time nk kuar ngn mak dan adik p pekan banting dalam kul tengah ari tadilah lebih kurang adelah kereta wira hitam 2 berlagak sungguh.sunguh2 brlagak!cehhh!


die ingat nie jalan raya bapak di punye! gile ape bawak kete macam 2. terhuyung hayang. sy ingatkan apelah,manelah tau mabuk ker, layan pompuan ke,ape ke. tp rupe2 nyer yg bawak kete 2 pompuan kot. adoyaii....malu sy sebagai kaum hawa nie.


gile ape die bawak kereta laju2 ke kanan kekiri, ke kanan kekiri. bile sy nk potong kereta die, die bawak lagi laju xkasi org lain potong. sah2 nie gile ngan stereng kete 2 lg...pas2 saje jer perlahan balik. org dh bagi signal nk potong, die pn startlah laju balik. macam haram je. haish! nk tunjuk baguslah. mentang2 sy pn pompuan.amboi2 kau...


xsedap sungguh rasa dan geram sungguh sy diperlakukan begitu rupa. rase tercabar kot ngn pompuan 2. aten2..haish! *sy memang macam nie. apelagi sy yg mnggunakan auto pn menekan butang on untuk laju dan terus memecut kereta wira hitam yg xsemenggah 2.hahahhha... *speed sy 160 time 2.wee~ amik kau! padan muka sy tinggalkan wira hitam jauh kat belakang. jgn harap nk potong. ingatkan lajulah sgt kete kau 2.. 


pas2 ade hati gak wira hitam 2 nk potong dan cucuk2 belakang sy tp jangan harap! nie aten tau.. cara pemanduan sy sangat  berhemah sekali.kahkahkah...*poyo skit tinggal kau wira hitam kat belakang beberapa kilometer.. konon2 kereta 2 nk potong baliklah tp sy trus belok kanan. hahahahaha....kene tipu! xdapat lawan lg. weekkkk!


jumpe next time yer wahai kereta wira hitam! daa..;).

Monday, November 22, 2010

:: Sabtu Ptg Dgn Bunga2 n Kumbang ::


heheheh...perkara sabtu petang tp baru nk update hari ini kn.hehehe...xpe, asalkan sy nk update sbb nk kasi skit tunjuk pic2 kat dyha dingdong yg xde FB 2.hehehe..tp dyha dlm nie sy malas nk letak bnyk..lalalalalalala..yg len2 pic bleh tgk kat FB yer..bnyk sumer2 2..FB dila lglah bnyk.juling2 bijik mate sy nk upload yg kat cmera sy. nmpak sangat kite sumer nie mmg gile teruk camera kan?? tp ade sy kesah?? hahahaha..lantaklah org len nk ckp pe..asalkan sy happy ..kikikiki..konon2 dorg nie kate nk datang pukul 3.last2 jd kul 4.30 bru sampai morib. sy rileks jer duk umah tggu sebab morib 2 xjauh dr umah.5 minit jer.dorg ar kne awl skit dlm 20 minit awl. padan muke!dorg dah sampai baru sy gerak dr umah.hahaha...ingatkan kitorg berempat gadis jer ade.tp alih2 dyha kate kumbang syafiq ade.hehehe..ok gak.lame xjumpe die nie..almaklumlah bzz yg teramat sgt bakal doc sorg nie...dulu time2 p picnic kat tasik s.alam syafiq mmg ade.hehehe..wahhh!best2..dapat kumpul ramai2 lg...mule2 lepak kat pantai baru makan2 sbb lapar xlaunch lg..konon2 nk mkn same2...alih2 launch ptg..hahahah.ade ker patut.perut dh berkeroncong lagu gurindam jiwa dh pn..yg len xpayah ckp.tgk muke pn dh tau! kakahkah...time makan2 bleh lg gosip2,cite2 zaman muda-mudi dulu then cite perkembangan terkini..guess what??? syafiqlah jd penglipur lara nya tentang isu semasa nie..hahahaha..ko nie kaki gosip no 1 mengalahkan kitorg yg pompuan  nie kn..bercerita mcm joyah2...hahahaha.sengal kau! pas2 bleh plak kutuk2 org yg kat sekeliling..hahahha..mcm2 tul. then pas makan baru kitorg gerak kat morib lama yg dh diperbaharui 2..saje jalan2 cuci mata,amik2 pic...hehehhee...tp pape pn credit untuk kesayangan2 sy sumer nie yg sanggup spend time bersama terutama eqa yg baru nk exam..hehehe...cian die.dyha xpe lg sbb dh abis exam.dila n sy mmg duk umah n syafiq pn xpe sbb die pn posting jer skang..wee~ thankz kawan2 sy sumer..;)) len kali kite wat kat tempat len plak. jd sy sisipkan skit2 pic ya..

makanan2 kitorg yg terdiri drpd nasi lauk asam pedas,tempe kcang, lontong(camni kot eje die.huhu), rendang daging,mee goreng mamak n kentang2 goreng. hasil usaha semua org yg membawa.hehehe..bgus2..


kitorg yg bergelak ketawa bercerita hal2 lalu.selalu yg kene point dyha.hahahahaha. sebab die nie sengal2 ubi skit.sori dyha.wee~


dila, dyha,aten n eqa. kami gadis2 manis duk tepi pantai.hahaha...gile seh, btul2 kat tembok nie n bawah 2 laut kot..muke wat2 ceria jer sumer.hahaha


teka2 cpat! hahaha....tnggu sunset.mengenang masa depan yg ntah cerah or gelap. ade plak fikir cam2 kn??ade kesah?? lalalalalala~


syafiq,dyha,aten,dila n eqa. kami ex-smkb! kami kawan selama2nya..jgn kacau kami n jgn porak perandakan hidup kami k..ingat 2! hehehhee...




hah..itu jelah pic2 yg sempat sy letak sini.if nk letak len bnyak sngatlah plak..ade beratus2..almaklumlah kitorg nie gile camera skit..penuh memory sumer2 camera bile sekali kuar jer..hahaha...tp nk tgk yg len2 sumer dh letak kat Fb yer...dun wory..hehehe.. kpda syafiq,dila,dyha n eqa, thankz sekali lg yer..syg korg sumer!! bff forevr n ever..;))




***haish! lupe plak..nie khas untuk dyha yer..! ade org suruh k...kwn kau yer dyha.sy xbersalah! hahaha....jgn marah yer..nnty kene jual! hahahaha.

My Photos - 4 bunga manis n sekor kumbang macho..

Photo 8 of 46   Back to Album · My Photos

Thursday, November 18, 2010

Bye Lembu! Moga Kau Tenang Di Sana...


Assalamualaikum kalian2 sumer...
Rasenya sempat lg sy nk mengucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha untuk semuanya.moga2 raye kali nie memberi seribu pengorbanan dan memberi seribu makna untuk semua. hehehe...raye kali nie sy sempat dan boleh menunaikan Solat Raya.rase bahagia n rasa hepy sgt.hehehe...tp sy nk cite skit masa kat dalam masjid hari 2.  masa tgh duk dgr khutbah raya 2 ade plak bunyi sokseksoksek kat blakang sy. pas2 toleh lah.tgk2 makcik2 tgh berbual2.adoyaii....makcik2,tau x skang nie kite kat masjid.xelok berckp2..hormat skit...huhuhu...terkilan rasanya sy. nk tegur nnty org tua kan,terasa plak.pas2 kite pn jd xkhusyuk.huhuhu..biarlah. pas abis blik masjid kami sekeluarga bersiap2 tukar baju untuk pergi tengok lembu dikorbankan kat kawasan rumah nenek sy...zzzuuuupppp! bergegas kami kerumah nenek.kikikiki...

selamat tinggal lembu..huhuhu..sebenarnya kita xleh kasihan kat lembu yg ingin dikorbankan kn? berdosa katanya. sbb 2 sy xmampu nk tgk sgt.sy rasa kasihan.lembu nie pas disembelih die keluarkan air mata. 2 yg lagi sadis 2...;(


ayahku nk gak bergambar...nie lembu kami dh beli yer..die suh amik pic die time nie.hehehe..xpe2 posing yer ayh..


tgk yg no 3 jer yer..nama adik laki sy.ayah sy beli lembu yg bernombor 21 n berniat utk die sebab die nk exam.hehehehe...nie pn sy nk snap kn..ayh yg suh yer...bukan sy.wee~


wah3x....makan2 plak korg nie erk...nk maklumkan di sini ya,kat kawasan kg umah nenek sy pas abis korban2 sumer ade makan2 tau.part 2 yg best 2 n org ramai tunggu2 untuk majlis ni.hehehe..bnyk gerai disediakan untuk makan2 free nie...


ayahku yg bertungkus lumus menghantar daging korban kerumah-rumah org. muke mengira bekal xcukup ker??huhuhu


ni poyo2 jer acara penyerahan konon.padahal nk bg nenek nie.mak jer yg poyo2 menerima.hahaha.ape2 jelah mak yer...tp mcm best jer..kikikiki;))

okeylah setakat itu jelah nk cite pasal raya korban pada tahun nie.xde pape yg interesting pn just perkara jd macam biase n mcm tahun2 sebelum nie dimana kami beraya dirumah nenek juga.naik kete dah sampai.heheheh. daaa...


Tuesday, November 16, 2010

:: Selamat Pengantin Baru Kak Nur ::


Nie nk cite sikit pasal entry kali ini. memang sangat2 bermakna dalam hidup sebab pengantin kali ini mmg kawan yg paling rapat n da best dalam hidup. time kecik2 kitorg mmg sgt rapat walaupn beza umur 2 tahun kalau xsilap. disebabkn die nk kawin kitorg datang kembali ke Perak.hahaha..i like! dulu Kak Nur nie jiran sy. pergi sekolah naik bas sama tambang 2 kupang jer.time 2 sy darjah 1. die belanja.kikiki..mekasih kak;)) main pn sama2 dengan kawan2 sebaya sy.die xkisah pn.sekarang nie die dh jadi bini org... TAHNIAH!! lgpn parents die pernah jaga adik2 sy time kecil2 dulu.so, bnyk berjasa jugak. 1st time dtg umah die mlm 2 ingatkan die xkenal dh.almaklumlah last jumpe darjah 2.kecik lgkn... tp sampai2 depan die terus die ckp " nie aten kan??" wahhhh!!! sgt berbangga ngn akak sebab knal aten lg. terharu sungguh. muke sy xberubah ker??? wee~ jd gambar2 menceritakan segalanya.hahahahha. malas punye pasal!




Tempat : Umah Kak Nur di Taman ape ntah tp kat Temoh Perak
Tarikh : 12/11/2010 (Jumaat)
Masa : Lepas Isyak
Acara : Kenduri dan Majlis Berinai


cantikkan? kening akak tetap xberubah.2 yg sy ingat sampai bile2.hehehe~


me n Kak Nur;))





Tempat : Masjid Temoh Perak
Tarikh : 13/11/2010 (Sabtu)
Masa : 11 pg
Acara : Nikah oleh Tok Kadi.kikiki~


posing baik punye;)


hantaran yg berwarna favorite colour sy..~


sy terima nikahnya Nur Hidayah Bt. Masri dgn mas kawinnya Rm80 tunai....
alhamdulillah dengan sekali lafaz saje abg Arif nie dh berjaya menjadikan Kak Nur bini die...(aik! ayah sy jd saksi woo....sahh!) kikikikiki..


muke bhgia dpt duit.hahahahahaha~


ciuman kasih;)


moga bhgia selalu~


senyum;)





Tempat : Dewan Hee Lee Mooi Temoh Perak
Tarikh : 13/11/2010 (Sabtu)
Masa : 2 ptg
Acara : Bersanding dan meraikan tetamu


masuk jer dewan ade pic nie. wahhh! kreatif.thumbs up dear;))


pengantin berarak masuk kedewan diiringi flower2 girlz yg terdiri drpd sumer anak2 buah kak Nur sendiri. tema hitam putih yer..


bhgianya,,,,


kwn lama sy yg last jumpe darjah 2! hehehe...pertemuan semula. dh kurus kau yer Majidah.sehat2 selalu.


Monday, November 15, 2010

:: Kerinduan Di Perak Kesayanganku ::


Hari Jumaat (12/11/2010) Hari 2 tepat kul 6.30 ptg sy sampai di Temoh Tapah Perak tempat kelahiran.. sy rindu gile kat tempat2 nie sebab sy last duduk sana darjah 2.lame kan?? 10 tahun jugaklah sy lahir dan membesar disana..perghh rindu sehh!! disebabkan ingin menghadiri majlis perkahwinan akak angkat sy(cerita nie lain entry),sambil2 2 sy sempat singgah mana2 tempat yg sy rindu.hehehe...kat sana sy bermalam di rumah jiran sy untuk jumaat mlm dan sabtu malam pula bermalam di rumah ibu susu sy. (save budget skit.xyah duk hotel)lgpn sumer org suruh bermalam umah depa.thankz sumer yg ingat kat kami lg;))
tengokjelah gambar2 yer..pic2 yg bertempat disekolah lama sy. Sekolah Rendah Kebangsaan Temoh, Perak Darul Ridzuan.


sekolah sy darjah 1 dan darjah 2;)

dr tepi..

Tempat Perhimpunan.
bendera Malaysia dan bendera Perak berdiri megah!

kantin tempat untuk menjamu selera.

padang tempat bermain.;)

patutlah sekolah burukkan? rupenya dh 100 tahun. hehehe;))
ulangtahun 100 tahun yg dirasmikan Dato' Seri Shahrizat pada tahun 2007.
mak sy pn nk bergambar sebab die penah mengajar sekolah nie gak. die jugak yg ajar sy masa sy dalam darjah 1.hahaha..

Tuesday, November 9, 2010

Peringatan...


skang nie musim demam dan macam2 penyakit lg...

semua org bawak bnyak bersabar yer..

semua nie dugaan hidup.(terima kasih kepada yg menyokong)

penat nk demam2 dan sakit2 nie kn...huhuhu

sesiapa yg sakit2 2 terus p klinik yer..jgn tangguh2 lg..mungkin ade jangkitan lain.bhya 2..

dh konfem demam or sakit, jangan lupa makan ubat-ubatan yg disediakan oleh tuan doktor!hehehe

nak ingatkan 2 jer...sebab demam nie bhya jugak! (sebab sy bru baik demam.hehe)

oklah,jage kesihatan masing2 yer..hehehhe..

ramai org sayangkan anda semua! ingat 2....


Friday, November 5, 2010

Dah Start Dah....


startnya hari ini menandakan startlah sy membaca dan menelaah itu novel.

jangan pulak terkejut yer kerana hobi sy memang suka membaca novel nie.bila dah start baca dh,memang ape2 pn xingatlah.mintak maaf yer semua.

sekarang ini novel menjadi keutamaan dan FB pula dianaktirikan.hahahah. 

wahh!! gamaknya macam best jerkan novel 2,tp serius wei memang best! rugi xbace. yg hebatnya hari ini dapat sy habiskan satu novel yg mempunyai 513 muka surat.hahahha (bangga sekejap)

biar sy ceritakan sikit sinopsis cerita nie.hehehehe..ooppasss...! lupe plak nk beritahu tajuk. tajuk novel nie ialah Cinta 3 Suku. tak percaya ker? nah amik tengok nie : 


dah percaya dah ckp sy? hehehe;)




Sinopsis :

"sketsa perang" di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. anehnya,setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran.

Iman - gadis comel yang nakal dan berpewatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman silam. kehilangan abah tersayang menjadikan dia sebatang kara. kebencian si ibu tiri menambah lara hidupnya lantas dia membawa diri ke kota. kehadiran Suhaila dan Razif yg tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih dan sayang.

Arie - pertemuan dengan Iman menghadirkan seorang musuh untuk dirinya. Si Minah Sewal! panggilannya buat si Iman.sikap kasar dan mulut celopar gadis itu menimbulkan kejengkelan dihatinya. tidak seperti kekasihnya yang manja dan pandai menggoda.

Iman dan Arie tidak sehaluan. seorang kesimpang kiri dan seorang lagi ke selekoh kanan. tetapi haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri.

Penulis : Herna Diana





so, bila dengar sinopsis 2 amacam?? rasa nk bacakan? hehehe...agak dah...sy baca nie pn hasutan adik sy tau! kalau tidak, xdan lah sy nk start semula baca novel2 jiwang nie..hehe.. tp apa2 pn credit untuk novel ini dan penulis nie pn berjaya menyampaikan apa yg nk ditulisnya. kiranya sy nie juri ar untuk novel2 nie sebab sy dh biasa sangat dengan isi dan dalaman sesebuah novel. hehehehe...;)   (sombong plak yer kau aten!)

tahniah!!






Am i Wrong??


for this time i meant it ok?! am i wrong? did i do sumting that make u change and become like this?
if yes, i'm really2 so sorry k?! but why?!everything need reason.
huh! today you said you want to go somewhere rite? then what happen? no sms, no col. when i col you, your phone off,off,and still off. again! so, u know what my next step rite? yeahhh!! hhahha....i off both my phone too;)
soooorrrrryyyyy............

so please, tomorrow give me your STRONG reason k..i'm waiting for that!i'm serious!!

Thursday, November 4, 2010

Hah Degil Lagi ! !


hah gile ape kau aten nak naik basikal even kaki xbaik lg?? bukan dislocate jer nanti, ntah2 out of location terus!

ala...xpe, jangan manjakan sangat kaki nie..boleh punyalah, dun worry...belum patah and terkeluar lg tulang2 sy nie ar..boleh punyalah!lagipun boringlah petang2 xtau nk watpe..asyik2 duk umah menghadap lappy,tv,dinding,kerusi,meja,frame gambar,tilam,bantal,katil,bunga and if sy mention memang satu isi rumah sy sebutkan semua...kn3x...

fuhh gile penat jalan2 naik basikal pusing2 ari nie...yang bestnya dengan budak2 kecik sekali join....semangat juang yg tinggi anak2! bagus dan syabas! thumbs up untuk mereka..;)

"perlahan gile kau bawak basikal amar??? cepat sikit bleh x? penat akak duk follow belakang kau nie..."
(oopsss...lupe plak yg kau naik basikal roda empat..kihkihkih...budak2) nak ditinggalkan kasihan plak..sy pn ikut jer follow maintain dengan basikal nenek sy yg vouge nie...i like!

jalan punye jalan punye jalan,kayuhan sy semakin perlahan dan makin perlahan. alahai,apa menda plak nie nak jadi...dah start dah sakit2 balik kat tulang yg mane sakit 2..bleh x tunggu jap jer..nak sampai rumah nenek dah nie..yer sy tau nak maghrib pn nie...jap jer yer En.Bone..aduhhh!!! sabar cik aten..kayuh terus..pandang kehadapan..beristighfar banyak2. ecehh! mcm ape jer kn..hahaha. gile sakit balik tau tak! tp sy buat xtau jer...everything gonna be ok!(konon)

pas2 sampai rumah nenek jer terus duduk tanpa berkata apa2.."kau knapa nie tin? penat sangat ker naik basikal 2?" "xde pape cik,saje jer nak duduk2 kat kerusi acik yg cantik nie.mane beli?(padahal dah tnya dah time raye ari 2)" "lorh bape kali kau nk tanya?hah,jawab ar sendiri" hehehehe...pas2 wat bodo jer pn...
gile sakit balik kaki sy nie..bunyi geseran bleh dengar balik kat telinga. aiseymennn...kuatlah pulak.ngilu nie.dah start dah die....degil tul ar aten! huhuu..padan muke!

kila. cepat balik jom! blah2....wat xtau lagi dengan kaki yg sakit..sampai rumah jer ubat sy cari dulu. yeahhh!! Mister pain killer,im going 2 eat u...be nice 2 me k....lalalalalalalalalala~
Miss Deep Rub Ointment mane kau?? sy nak apply anda nie..mane plak perginya muscular pain nie??? aishh!! 
time2 nie plak nak hilang..huh,nasib baik ade...lega sikit mak oii..rehat2 jap layan hindustan...boleh tahan gak cite malam nie...wee~
malam nie nak tido xtau plak camne yer?! tunggu dan lihat sahajalah k;))



***pengajaran : jangan degil yer anak2 sekalian....dah tau sakit 2 wat care sakit tau!(sbnrnya untuk diri sendiri jer)