Friday, October 29, 2010

:: Pandangan dan Percakapan Oang Lain Boleh Diambil Kira atau x?? ::


Asalamualaikum..pada kali ini saya sgt berterima kasih kepada mereka yg telah memberikan komen2 yg cukup bernas dalam status fb sy pada hari ini. sy sgt cukup teruja dengan komen2 anda dan nmpaknya anda telah memberikan perhatian dalam FB. tahniah pada semua and berguna juga FB ini kadang2 sekiranya kita memerlukan pendapat kawan2. rakyat malaysia ini memang sgt pemurah walaupn ade yg suke2 jer....hehehehe...ape2 pn thnkz sumer yg terlibat. soalan sy adalah :

: perlu ker kite fikirkn pandangan n percakapan org terhadap kita? adakah dengan sekeping gambar boleh melambangkan sikap dan tingkahlaku sesorg 2? :

berikut adalah mereka2 yg memberikan komen :-


        • Battu Belah likes this.
          • Mohd Nafi'e Abu Samah bolehhh
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun ade reason x?
            about an hour ago · 
          • Mariam Chong iyup. tp kan penah jd tin, klu kte tgk org tuh nmpk baek tp sbnr nyer, lagi buruk dari setan.
            about an hour ago · 
          • Mohd Nafi'e Abu Samah pompuan x yah nak tunjuk semua sgt, sikit2 je x pe la kot? hehe
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun hah 2 ar pasal..memg btul pon cam2 kn...aku tau ko maksudkn sape 2..huhuhu
            about an hour ago ·  ·  1 person
          • Fatin Nook g smayang..tido!
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun nafie : ok itu pompuan, tp kalau laki pulak mcm mne? contoh yer, die amik pic berdue ngn pompuan kat tmpat2 yg boleh mendatangkan tanda tanya org ramai,tp sbnrnye itu just mmbr n xde wat pape pn..
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun fatin : dh solat ar wei...xleh tido lg nie..huhu
            about an hour ago · 
          • Mohd Nafi'e Abu Samah entah. taktau nak cakap ar. tapi kalo boleh x payah publish kat tempat2 umum mcm fb ni. simpan sendiri sudah..
            about an hour ago · 
          • Rosedila Abdul Rashid aten : erm..sometimes bole gak yang...kenapakah nie?
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun nafie : btul2 sy setuju 2..simpn sendiri sudah. lepas 2 pandagn org plak? perlu ambil kira ker?

            dila : hahaha...gosip2 dlm chat ya..
            about an hour ago · 
          • Mohd Nafi'e Abu Samah pandangan dari sudut cemana tu. x paham.
            about an hour ago · 
          • Afnan Syahiran 
            jwpn soalan 1: perlu sekiranya perkara tu adalah nasihat yg berhikmah dan secara tak langsung, org yg tegur kita itu sebenarnya inginkan yg terbaik utk diri kita andai si penegur tu menegur dgn baik.. wajib difikir2kan..

            jwpn soalan 2: dlm islam sendiri ada hadis yg menyebut tafsirannya "luaran itu melambangkan dalaman".. akan tetapi, bukan secara keseluruhan ianya melambangkan sifat peribadi seseorang.. oleh itu, utk mengelak diri kita difitnah maka eloklah kalau kita menjaga luaran kita demi menghindar org lain membuat dosa fitnah kpd kita.. sekian..
            about an hour ago ·  ·  1 person
          • Fifi Arief 
            erm... pd pendapat kite n hasil drpd yg kte penah baca... better amik apa yg dikatakan tu... sbb kite kena tgk apa yg ditegur tapi bukan siapa yg menegur..

            kdg2 kwn akn menipu kita sbb nk jaga hati kita.. n ada jg kemungkinan kwn2 kte xperasan akn bnda tu.. leh dkatakan musuh kita lbh mengenali kita sebab dh namanya musuh, so mereka akn cr n nmpk kesalahan kita even kecik je pn problem tu...

            mula2 teguran itu akn membuatkan kita rasa sakit... tp xsalah kalo kita amik teguran itu utk berubah kpd yg lbh baik... cuma perlu amik masa utk diri sendiri..

            n utk pic tu kte xtw sgt... tp yg kte tw ia akn menimbulkan 1st impression org pd kte... lg2 d fb ni... kalo org tag kte n org len pd pic tu... bkn kte je leh tgk pic tu... tp sume yg ada pd fren list kte n kwn tu pn leh tgk... itu kalau kes xprivatekn album r..n kalo nk g interview, ptg tw 1st impression ni.. cmtu jgk pd org keliling..

            fatin jgn sedih2... jnji org percaya dgn kita... take ur tym n fikirkan apa yg ditegurkn k... maaf kalau salah bicara..
            about an hour ago ·  ·  1 person
          • Jenahak Anggun 
            nafie :contohnye org berckap2 tentang ape yg dorg lihat dlm pic 2?pas2 adakah org itu dikira kolot?

            afnan : thnkz dgn pandgn anda 2.bernas n ur point are taken. sebenarnya nk menjaga bukan senangkan? kne fikir org2 ckp..if xnk kne fitnah baik kita jge kn...tp org2 yg ckp 2 adakah dikira kolot?
            about an hour ago · 
          • Mohd Nafi'e Abu Samah tu sbb kita kne simpan sendiri gambar tu. kalo kita simpan leklok sampai bila pun dia x tau.
            about an hour ago · 
          • Lemon Juice ye,,kte prlu cz kdng2 kte kne trnkn ego tuk dgr ckp org len,,hnye org len yg mmpu lihat dri kte yg sbrnye..tp bkn hnye skpng gmbr,,,org 2 kne knl dri kte dlu..ok babe?
            about an hour ago ·  ·  1 person
          • Jenahak Anggun 
            fqa : hehehhe..thnk fiqa.bnyk sgt komen 2...tp bukan kite lah.adelah sbb knpe kite mntak pandgn mcm 2 coz kite pn rase mende yg same bile pandang pic2 cam2. 1st impression kn...thnkz alot n anda xsalah bicara pn..bernas n ur point are taken.

            nafie : owh ok2..thnkz ya...;))
            about an hour ago · 
          • Afnan Syahiran 
            kita tidak perlu menjaga setiap perincian apa yg dikatakan oleh seseorg. cuma kita perlu menjaga perincian setiap perilaku kita dan sekaligus menjaga kata2 org.. k?

            soal kolot, jumut atau cetek akal seseorg yg sentiasa berkata tentang diri kita itu bergantung kepada pengisian atau hikmah kata2 seseorang itu. apa2 pun, kita boleh menilai sejauh mana keberhasilan niat seseorang yg menegur itu andai org yg menegur itu memang niatnya inginkan yg terbaik utk kita.. k?
            about an hour ago ·  ·  1 person
          • CitCit Dida Mashkor buzz ak jap.
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun 
            lemon : huhuhu...btul2 ape yg u kate 2...kne turunkn ego n sekurg2nya dgr kn...memg btul if org xkenal kite, xleh nk tuduh bukan2 kn..tp masalahnya org yg berckp2 2...susah nk elak.

            afnan : org dh xtau nk jwb pe afnan. hehehe...sgt bernas n nmpak anda seorg yg rajin membaca.sgt suke kate2 kamoo..;))thnkz n insyaAllah dijadikan iktibar n ambil perhatian.
            about an hour ago · 
          • Lemon Juice yup2..mlt org kte xleh ttp la kmu..
            biase la..nme pn hdp
            about an hour ago · 
          • Jenahak Anggun huhuhu..biaselah 2 kn...nk watcamne..
            biar jelah.
            about an hour ago · 
          • -aQuз azмiз- ehem..
            (wt cukup syarat je)
            46 minutes ago · 
          • Jenahak Anggun hahahahahha...xbleh blah! nk lalu gak kat cni tp xde pape nk ckp.
            ciss!
            43 minutes ago · 
          • -aQuз azмiз- kate suh komen td, ;p
            oke la ni,
            haa,tgk! kn da tlbey komen, ;p
            41 minutes ago · 
          • Jenahak Anggun baiklah.
            36 minutes ago · 

2 comments:

  1. jangan fikir sangat ok dear...
    im here for u..
    anything just buzz me ok..
    ily!

    ReplyDelete

hah nk komen ar 2??! silakan..bebel lah ape2 pn..